חיפוש
דלג על חיפוש
עבור לתוכן העמוד
דלג על עבור לתוכן העמוד

ההמלצות לנטילת חומצה פולית- אינן מספיקות!

מזה שנים ידוע כי נטילת חומצה פולית על ידי האמא מפחיתה את הסיכון למומים פתוחים במערכת העצבים של העובר. עקב כך נקטו מדינות מסוימות בצעדים של הוספת חומצה פולית למוצרי מזון בסיסיים,  ואילו מדינות אחרות נקטו בשיטה של המלצה לנשים הרות לנטול את תחליף המזון בהריון.
מטרת המחקר היתה לבדוק את יעילותה של המדיניות להמליץ לנשים הרות לנטול חומצה פולית, והם מדיניות זו אכן מביאה לירידה בשכיחותם של מומים פתוחים במערכת העצבים של העובר.
מדובר במחקר רחב מימדים, שכלל מרכזים מאירופה ומישראל. בין השנים 1988-1998 אספו החוקרים נתונים מלמעלה מ 13 מיליון לידות!!!
נמצא כי אין די בהמלצות לנטול חומצה פולית, על מנת להפחית את שיעורי המומים הפתוחים במערכת העצבים של ילודים. החוקרים ממליצים לשקול הוספת חומצה פולית למזון על מנת לחולל שינוי מהותי, מבחינת שכיחותם של מומים פתוחים במערכת העצבים.

תרגמה וערכה לפרסום
גומר בן משה, מתוך:
BMJ, Feb 2005; 10.1136/bmj.38336.664352.82

דרג את הכתבהדירוג כתבה ההמלצות לנטילת חומצה פולית- אינן מספיקות!: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
עבור לתוכן העמוד